Allereerst een vrolijk Pasen! Overal paaseitjes, chocolade, kuikentjes, paashazen, leuke felle kleurtjes. Maar wat doe je met al die chocolade?Eten! Ondertussen bestaan er zoveel soorten in geuren en kleuren dat er best wel wat afwisseling is om te smullen. Maar dan nog, af en toe heb je toch wat zin in iets anders? Daarom een receptje (van Jeroen Meus) om je eitjes in te verwerken! Wat heb je allemaal nodig:
- 300 gram bloem
- 100 gram suiker
- 50 gram kristalsuiker
- 150 gram boter
- 1 vanillestok
- 1 ei
- een snuifje zout
- Paaseitjes/chocolade
Het is heel simpel. Je mengt de suiker, boter en de vanille bij elkaar. Voeg het ei toe met het snuifje zout en dan beetje bij beetje doe je er de bloem bij. Natuurlijk zouden het geen Paaskoekjes zijn zonder chocolade… Dus al je paaseitjes en restjes bij elkaar in een zakje (springen ze niet naar alle kanten), even een armwork-out en hup bij het deeg! Je kan nu ook beslissen van je deeg te verdelen voor verschillende soorten chocoladekoekjes (wit-bruin-zwart-…).Als alles goed gemengd is, laat je het bolletje in een folie nog even opstijven in de koelkast. Ondertussen kan je de oven voorverwarmen (175°C). Voorverwarmd? Dan kan je het deeg uitrollen (niet te dun!) en vormpjes uitsteken. Volgens Jeroen Meus moeten ze er een kwartiertje in. Maar na 10 minuten waren ze bij mij al goed gebakken! Dus het hangt wat af van je oven. Laat ze afkoelen en smullen maar! Wat doen jullie met Pasen?
Ziet er lekker uit!